Időtáló tető hőszigetelések

A munkám után valóban pénzt spórol meg a hőszigeteléssel.

A hőszigetelést sokan csak télen tartják fontos tényezőnek. Ennek oka valószínűleg abban keresendő, hogy a szóban benne van a „hő” kifejezés, amelynek köszönhetően sokan (hibásan) a télre, a hidegre asszociálnak. Pedig ahogyan hazánkban is emelkedik a nappali átlaghőmérséklet, és lesznek egyre forróbbak a nyarak, bizony nem mindegy, hogy az egyre népszerűbb klímák mennyi energiát emésztenek fel. Ennek nagysága a hőszigetelés minőségétől függ. Egy jól szigetelt lakásban sokkal kevesebb elektromos áramot használ fel a légkondicionáló kompresszora ugyanazon hűtés érdekében. Sőt, mivel a készüléket nem kell folyamatosan a csúcsra járatni, ezért az élettartama is megnő. Egyszóval jó szigeteléssel Ön pénzt spórol meg.

A szigetelés minőségét a szigetelőanyag határozza meg. A felhasználási helytől függően a cellulóz, a parafa, a gyapjú, a len, a perlit, a habüveg és a préselt farost is jó választás lehet. Ahogyan az üveggyapot és a poliuretánhab is népszerű manapság.

Azt, hogy az adott ingatlannál melyik szigetelőanyag jelentené a legmagasabb megtakarítást, a szakember dönti el. Amennyiben a legjobbat szeretné a pénztárcájának, és ezáltal magának, és családjának, akkor keressen meg bizalommal.

Tetőszigetelés